La Fira d'Onda s'inicia amb un multitudinari esmorzar, un passacarrer i els bous de les ganaderies Isabel Flores i Cebada Gago

Milers d'aficionats al món taurí es troben a Onda per gaudir dels bous i la festa amb responsabilitat

Cultura 22 de octubre de 2023 Redacció Redacció
awd

Després de la nit de la Crida, Onda ha donat l'inici a la Fira de la millor manera amb l'esmorzar tradicional de Fira, el multitudinari passacarrer i el Bou de Fira, amb dos astats de les reconegudes ganaderies d'Isabel Flores i Cebada Gago.

Milers d'habitants d'Onda i visitants han omplert els carrers per gaudir del primer dissabte de festes. A primera hora del matí, s'ha celebrat l'encierro amb l'entrada de bous i posterior exhibició de vaquetes de la ganaderia castellonenca Germán Vidal. Seguidament, com a novetat aquest any, s'ha realitzat un desafiament entre les ganaderies Germán Vidal i Fernando Machancoses.

A migdia, després de prendre forces en l'esmorzar popular i tradicional, el passacarrer ha congregat reines i cort d'honor, corporació municipal i penyes al ritme de la banda de la Unió Musical i xarangues. Així mateix, el Mesón del Vi 'Zoco de Fira' ha obert les seues portes a la pista exterior del Pabelló Víctor Cabedo. Cal destacar que els carrers del municipi s'han omplert de música patrocinada per les penyes i associacions locals.

Per la vesprada s'han exhibir els bous de les ganaderies d'Isabel Flores i Cebada Gago, els quals han generat una gran expectació i han oferit molt bon joc a la sorra per a l'entreteniment dels aficionats i retalladors. Després, s'ha procedit a la solta de dos bous patrocinats per les penyes ACT La Montera i Peña Stan-k. A la nit, s'han realitzat dues embolades, una al Raval de Sant Josep a càrrec de les emboladores "La Siesta" i una al Pla a càrrec dels emboladors "Consultora".

Un altre cop, Onda ha assumit el paper central com l'epicentre de l'espectacle taurí més destacat dels 'Bous al Carrer', presentant un cartell de primera categoria amb les ganaderies més rellevants del país. L'edil de Festes i Tradicions, Sergio Puig, ha expressat el seu entusiasme: "Ens espera una emocionant setmana pel davant, plena d'oportunitats per gaudir dels millors bous, la música, la cultura i un ambient únic que caracteritza les millors festes del món".

Loquillo i Sidecars

Aquesta nit, a les 23.00 hores, Loquillo i Sidecars posaran la cirereta a aquest primer dissabte de Fira amb els seus espectacles a l'espai Multiusos. Cal destacar que els carrers d'Onda s'han omplert en el primer dia de festes amb la música patrocinada per les penyes i associacions ondenses.

Te puede interesar
Lo más visto