Presenten la programació i el vídeo promocional d'Al-qüra Medieval

L’Alcora viatjarà al segle XIII els dies 10, 11 i 12 de novembre. Poblat i mercat medieval, representacions històriques, música, ball, cetreria, activitats per als més menuts... i molt més. Tota una experiència d'immersió històrica per als visitants de totes les edats

Cultura 23 de octubre de 2023 Redacció Redacció
awds

L'Ajuntament de l’Alcora i l'associació Nous Pobladors Al-qüra han presentat al Museu de Ceràmica la programació i el vídeo promocional de la propera edició d'Al-qüra Medieval, que se celebrarà els dies 10, 11 i 12 de novembre.

Els carrers de l'Alcora es ompliran, un any més, de música i dansa celebrant les diferents cultures. Més de 500 veïns, ataviats amb vestimentes fidels a l'època, representaran el dia a dia del segle XIII, amb els seus diferents gremis: forners, agricultors, caçadors... que donaran vida a aquest petit poblat. Les diferents representacions que es succeiran durant el cap de setmana aproparan la història als presents.

Mercat medieval, cetreria, degustació de begudes d'època, activitats per als més menuts... Tota una experiència d'immersió històrica per als visitants de totes les edats.

Al-qüra Medieval és un viatge al segle XIII en el qual es representa el moment històric del creuament de cultures en temps de la reconquesta. Ens trobem a l'any 1233, Jaume I avança amb les seves tropes per conquerir València. Després d'ells, famílies cristianes es desplacen a les terres recentment conquerides en busca de noves oportunitats. No obstant això, en arribar al poblat d'Al-qüra, es troben amb què l'Arif Sarraí de l'Alcalatén encara no s'ha rendit. Els nous pobladors no tenen més remei que acampar a les portes a l'espera d'una solució.

Te puede interesar
Lo más visto