Els valents membres del Cos de Bombers del Consorci Provincial de Castelló estan immersos en un procés de capacitació per adquirir habilitats i coneixements avançats en el rescat d'èquids

Recentment, els bombers del Consorci Provincial de Castelló van participar en un emocionant "Curs Inaugural de Rescat d'Èquids en Situacions d'Emergència"

General 26 de octubre de 2023 Redacció Redacció
005

El destacat instructor d'aquest curs va ser l'experimentat bomber Jim Green, un membre del departament de bombers de Hampshire, Regne Unit, que ha dedicat gran part de la seua carrera al rescat d'animals de gran tamany, amb un èmfasi especial en els èquids.

El Consorci de Bombers de Castelló té entre les seues tasques primordials el rescat d'animals en situacions d'emergència. Entre les múltiples situacions a les quals responen anualment, es troben aquelles que involucren èquids, en particular cavalls. Aquests majestuosos animals, en ocasions, es veuen atrapats en situacions complicades, com caigudes en àrees rurals de difícil accés, incidents en zones d'aigua, com aquers, o accidents de trànsit que involucren vehicles de transport d'èquids. Això últim és especialment rellevant donat que l'autopista AP-7 és una ruta comúment utilitzada per al transport d'èquids, incloent aquells que participen en competències internacionals d'alt nivell.

Per tant, el Consorci va decidir dur a terme aquest curs amb l'objectiu d'afinar i perfeccionar les tècniques de rescat. Aquestes situacions són intrincades, i els membres del Consorci esforcen al màxim per garantir el benestar dels animals en tot moment. La formació va comptar amb la participació de bombers del Consorci i veterinaris que presten atenció d'urgència a la província de Castelló. L'enfocament va ser desenvolupar noves tècniques de rescat i millorar la coordinació entre els bombers i el personal sanitari, la qual cosa és essencial en aquest tipus d'intervencions.

Un aspecte destacat d'aquest curs va ser la col·laboració dels bombers de la Generalitat de Catalunya, concretament del prestigiós Grup de Rescat en Activitats Especials (GRAE). Aquest grup va aportar un maniquí articulat que representa un cavall i que va ser essencial per dur a terme exercicis de formació realistes. Durant el curs, els participants van haver d'enfrontar-se a diverses simulacions, incloent el desafiant rescat d'un cavall que havia caigut en una sèquia o l'atenció immediata en un accident de trànsit que involucrava un cavall.

A més de la valuosa contribució de Jim Green, el curs va comptar amb la participació del cirurgià veterinar d'Edimburg, el Dr. Eugeni Cillan, que va compartir la seua àmplia experiència en aquestes tècniques. Es van abordar àrees crucials, com la estabilització dels cavalls i l'administració de sedació o anestèsia quan fos necessari, per exemple, durant operacions d'elevació amb grua o helicòpter, o durant l'extracció segura d'un cavall atrapat en un remolc o camió accidentat. Altres experts que van enriquir la formació van incloure el professor de la Facultat de Veterinària de Saragossa, Antonio Romero, i el destacat veterinari portugués Joao Crespo.

Te puede interesar
Lo más visto