Portcastelló completa amb èxit la implantació del seu sistema contraincendis a la dàrsena nord

L'Autoritat Portuària de Castelló ha culminat amb èxit la implementació d'un avançat sistema contraincendis a la seva dàrsena nord

General 26 de octubre de 2023 Redacció Redacció
Juan Pérez, Manuel José García, Rubén Ibáñez y Martin Abril

Els treballs van ser iniciats en juny de 2022 i la seva conclusió permet a PortCastelló estar plenament preparat per gestionar i controlar eficaçment qualsevol possible incendi. Aquest sistema ha estat dissenyat per oferir suport als sistemes de prevenció i extinció d'incendis ja existents dins de la Comunitat Portuària, especialment enfocant-se en les empreses amb instal·lacions a la dàrsena nord.

L'execució d'aquests treballs no va estar exempta de desafiaments, ja que es van realitzar amb l'objectiu de minimitzar les interferències amb les operacions portuàries. Les tasques principals inclouren la construcció d'un dipòsit de 410 m³ per al subministrament d'aigua al sistema, així com la creació d'una sala de bombes que albergarà les estacions de bombeig i els elements de càrrega i descàrrega. A més, es va implementar una xarxa de distribució subterrània interconnectada que s'estén per uns 11 quilòmetres.

Aquest sistema consta de tuberies amb la capacitat de proporcionar un cabal constant de 3.500 litres per minut durant un període sostenible de 90 minuts en qualsevol punt de la dàrsena. A més, la xarxa estarà completament monitoritzada a través de tres centrals analògiques que es comunicaran entre sí, amb una central principal que recopilarà totes les dades generades per les altres centrals, així com la informació relacionada amb les operacions de bombeig i l'estat operatiu de totes les vàlvules del sistema.

Amb la conclusió d'aquesta important obra, l'Autoritat Portuària de Castelló ha assegurat una extensa cobertura de prevenció i extinció d'incendis en gran part de les seves instal·lacions. Cal destacar que, a principis de 2020, es va adjudicar a PAVASAL un projecte similar a la dàrsena sud, el qual es troba actualment en funcionament i prestant servei. Aquestes millores contribuiran significativament a la seguretat i protecció del port de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto