El PSPV aboga per un Pla Estratègic de Bombers a llarg termini a Castelló

El Partit Socialista del País Valencià (PSPV) ha instat la Diputació de Castelló a desenvolupar un Pla Estratègic de Bombers que aborde les carències en personal i infraestructures en el Consorci Provincial de Bombers

Política 29 de octubre de 2023 Redacció Redacció
awd

La proposta, liderada per Samuel Falomir, portaveu del PSPV a la Diputació de Castelló, busca corregir les deficiències i la precarització que ha afectat el servei de bombers a la província.

Quan el govern de José Martí va assumir la responsabilitat en 2019, es va trobar amb un Consorci de Bombers en un estat de "caos", marcat per la manca d'inversió en infraestructures i una sobrecàrrega del personal. Al llarg dels últims quatre anys, s'han implementat diverses accions per pal·liar aquesta situació, però el PSPV considera que es necessita un compromís polític i econòmic a llarg termini per arribar a una solució completa.

El portaveu del PSPV, Samuel Falomir, apel·la a la creació d'un Pla Estratègic de Bombers rigorós i ambiciós, que no perda de vista la necessitat de ser realista. Aquest pla hauria d'abordar una sèrie d'àrees crítiques per al Consorci Provincial de Bombers, incloent la necessitat d'augmentar el personal per fer front a l'envelliment de la plantilla i elevar l'edat mitjana dels bombers, modernitzar els parcs i flotes de vehicles i establir protocols d'organització interna i convenis amb altres administracions d'emergències.

"Des del PSPV sempre hem estat compromesos amb el Servei de Bombers i creiem que és necessari dotar al Consorci Provincial dels recursos, gestió i eines necessàries per a les pròximes dècades", afirma Falomir. A més, afegeix que és essencial involucrar la ciutadania, els empleats del cos de bombers, els sindicats i els partits polítics en el procés d'elaboració del Pla Estratègic perquè reflectisca les necessitats reals tant dels bombers com dels ciutadans de Castelló.

En un esforç per garantir la implementació d'èxit de les accions proposades, el líder socialista també destaca la importància d'assignar un pressupost anual adequat al Pla Estratègic.

No obstant això, des de l'entrada de Marta Barrachina a la Diputació de Castelló, les deficiències i la precarització en el servei s'han agreujat a causa de la falta de nomenament d'un inspector cap i la paralització de l'oferta pública d'ocupació preparada pel govern anterior. Aquesta situació ha generat malestar entre els bombers i ha deixat algunes comarques, com la Plana Baixa, sense els serveis mínims en cas d'emergència.

Resumint, el PSPV busca sentar les bases per a un servei de bombers eficient i preparat per afrontar els reptes actuals i futurs a la província de Castelló. La crida a l'elaboració d'un Pla Estratègic de Bombers a llarg termini es presenta com una solució integral a les problemàtiques que han afectat el Consorci Provincial de Bombers durant anys. La participació de la comunitat i una assignació pressupostària adequada són elements clau per dur a terme aquest pla ambiciós que busca assegurar la seguretat i el benestar dels ciutadans de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto