Onda Reforça el Seu Compromís amb la Seguretat i Prevenció d'Incendis

L'Ajuntament d'Onda ha concedit una subvenció de més de 20.000 euros atorgada per la Consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica a projectes destinats a millorar la seguretat i la gestió forestal

General 31 de octubre de 2023 Redacció Redacció
Captura

 Aquestes iniciatives busquen minimitzar els riscos d'incendis forestals en àrees d'ús públic, com la Pinada i l'Ermitori del Salvador.

Maria Baila, regidora de Desenvolupament Urbà, ha destacat la importància d'aquestes millores com un pas fonamental per a la preservació de l'entorn natural i la seguretat dels ciutadans. "Aquests projectes compleixen amb les normes tècniques requerides i demostren el nostre compromís continu amb la prevenció d'incendis forestals i la protecció del nostre patrimoni ambiental", va declarar Baila.

La concessió d'aquesta subvenció reflecteix el compromís de l'Ajuntament d'Onda amb la prevenció d'incendis i la protecció de l'entorn natural. En aquest sentit, el consistori ha prioritzat un projecte que es centra en l'adaptació de dues àrees d'ús públic dins del terme municipal: la Pinada del Salvador i l'Ermitori del Salvador.

Les accions realitzades inclouen la instal·lació de portes batents d'acer amb pany en els paelleros, la neteja de matolls i vegetació seca en un radi de tres metres al voltant dels paelleros, la poda d'arbres i branques properes a les zones de foc, i la substitució de papereres inflamables per papereres ignífugues.

L'Ajuntament d'Onda ja compta amb un Pla Local de Prevenció d'Incendis Forestals, que es basa en una sèrie d'accions i mesures destinades a prevenir i respondre a situacions de risc.

Te puede interesar
Lo más visto