El PSPV-PSOE de Castelló, ha acusat al govern de la Generalitat, de donar un "golpada" a la memòria històrica en retirar la finançament de les exhumacions dels pressupostos del Consell per a 2024.

Sanz ha expressat la seua profunda preocupació per la deriva "extremista" de la formació popular, a la qual acusa d'"abraçar-se a l'extrema dreta i adoptar un discurs que humilien les víctimes, condemnant-les a l'oblit"

Política 01/11/2023 Redacció Redacció
IMG_0075

Davant la negativa del PP a contribuir en els processos d'exhumació, la diputada provincial ha afirmat que des dels municipis governats pel PSPV s'estudiaran fórmules per a col·laborar amb les campanyes de recerca de desapareguts "perquè és una qüestió d'humanitat i de reparació de la dignitat de les víctimes i de respecte a l'ordenament jurídic".

La representant socialista lamenta que el ‘president’ Mazón continue la seua creuada contra la memòria històrica que ja es va visibilitzar ahir, 31 d'octubre, dia en memòria de les víctimes del franquisme, al negar-se a donar un reconeixement públic des del govern a qui van lluitar per les llibertats i drets que gaudem avui en democràcia.

En un altre ordre de coses, Ruth Sanz també ha recriminat al PP de la Diputació de Castelló per ignorar i mostrar una total insensibilitat davant les demandes dels fills i filles dels assassinats per la dictadura feixista. Critica que amb l'eliminació de l'àrea de Memòria Històrica de l'organigrama institucional i el bloqueig del conveni amb el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica “es dóna una punyalada a les il·lusions i l'esperança de moltes persones majors que encara busquen als seus éssers estimats”.

Des del partit del puny i la rosa, Ruth Sanz fa públic el "compromís" dels socialistes de treballar "incansablement perquè ningú esborre de la història a milers de persones innocents". "Estem ací per a recordar, reparar i dignificar. La memòria històrica és un compromís ineludible amb la veritat i la justícia i el PSOE sempre la defensarà", ha finalitzat.

Te puede interesar
awdwawa

El PSPV-PSOE ha demanat avui blindar per llei la primera oportunitat laboral dels joves valencians i ha assenyalat que "hem de trencar barreres i garantir-los un projecte de vida digne"

Redacció
Política 14/10/2023

Així ho ha anunciat aquest divendres el secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, en roda de premsa després de reunir-se amb els responsables d'ocupació i joventut del partit, en una trobada en què han acordat posar en marxa un procés participatiu amb sindicats i associacions juvenils perquè la nova llei tinga en compte totes les perspectives

Lo más visto