L'informe GEM revela l'augment de l'activitat emprenedora a la Comunitat Valenciana

El saló d'actes del Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Castelló (CEEI Castelló) va ser testimoni de la presentació de l'Informe Global Entrepreneurship Monitor (GEM), que ofereix una visió actualitzada de l'emprenedoria a la Comunitat Valenciana

General 01 de noviembre de 2023 Redacció Redacció
Foto de familia de todos los participantes en la presentación del Informe GEM hoy en el CEEI Castellón

L'estudi, que es realitza en col·laboració amb la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, la Fundació LAB Mediterrani i diversos actors clau en el suport a l'emprenedoria, analitza el fenomen emprenedor des d'una perspectiva centrada en les persones emprenedores, seguint les diferents etapes del procés emprenedor.

Durant la presentació, Justo Vellón, director del CEEI Castelló, va destacar que l'activitat emprenedora ha tornat a nivells previs a la pandèmia. Segons l'informe, cap a finals de 2022, un 8,3% de la població a la Comunitat Valenciana va expressar la seua intenció de posar en marxa una iniciativa de negoci en els pròxims tres anys.

Ester Olivas Cáceres, directora general d'Emprenedoria i Internacionalització de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, va subratllar la importància de l'informe com un indicador clau per a l'ecosistema emprenedor, ja que identifica tendències significatives. A més, va fer èmfasi en la necessitat d'impulsar els emprenedors valencians en l'àmbit internacional.

L'informe GEM està dirigit a la Comunitat Valenciana per la Universitat Miguel Hernández (UMH), que, des de 2004, proporciona una anàlisi anual de la situació de l'emprenedoria i la seua evolució.

L'augment de l'activitat emprenedora a la Comunitat Valenciana és un senyal encoratjador, i l'informe GEM subratlla la importància de continuar promocionant un entorn favorable per a l'emprenedoria a la regió.

Te puede interesar
Lo más visto