L'Ajuntament de l'Alcora ha donat un pas fonamental per potenciar l'eficiència energètica en diversos sectors del seu enllumenat públic.

En aquest sentit, ha atorgat el projecte a l'empresa Instal·lacions Elèctriques Cervera. Aquest projecte està destinat a millorar la qualitat de la il·luminació als carrers, reduir el consum d'energia i, per tant, disminuir les emissions de diòxid de carboni. Es centrarà en sis àrees específiques del municipi: Moreral, Urbanització Sant Cristòfol nº 1, 2 i 3, polígon Copla i Camí Ermita de Sant Vicent

General 02 de noviembre de 2023 Redacció Redacció
aef

L'Ajuntament ha aconseguit obtenir una subvenció de 200.000 euros de l'Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (Ivace) per a l'execució d'aquest projecte. Les millores es duran a terme mitjançant la substitució de les luminàries de baixa eficiència actualment instal·lades en aquestes zones, com les luminàries de VSAP i les de descàrrega CPO, per luminàries LED d'última generació. Aquestes noves luminàries comptaran amb sistemes de gestió avançats per a maximitzar la seua eficiència.

Cal destacar que s'emplearan models específics de luminàries LED, adaptats a les necessitats lumíniques de cada sector, amb l'objectiu de garantir una il·luminació uniforme als carrers. Això no només millorarà la qualitat de la il·luminació, sinó que també contribuirà a l'estalvi energètic i, en última instància, a la cura del medi ambient.

Samuel Falomir, alcalde de l'Alcora, va ressaltar que aquest projecte és una extensió de la política d'inversió en il·luminació pública i eficiència energètica que el municipi ha vingut impulsant en els últims anys. Aquestes iniciatives tenen tres objectius fonamentals: proporcionar una il·luminació de major qualitat als carrers, millorar l'eficiència energètica i reduir les emissions de CO2.

L'alcalde també va recordar que s'han dut a terme nombrosos projectes d'eficiència energètica en els últims anys, que han permès substituir les antigues luminàries de gran part de l'enllumenat públic de la localitat per luminàries LED. Això ha demostrat ser beneficiós tant per a l'estalvi d'energia com per al medi ambient.

Te puede interesar
Lo más visto