El PSPV de Borriana denuncia l'increment del 23% en la taxa de residus: Una mesura unilateral del bipartit PP-Vox

En una decisió que ha generat controvèrsia, el bipartit format pel Partit Popular (PP) i Vox a Borriana ha aprovat un increment del 23% en la taxa de residus a partir de l'1 de gener de 2024

Política 03 de noviembre de 2023 Redacció Redacció
symbol-2088734_1280

Malgrat els esforços del Partit Socialista del País Valencià (PSPV), la proposta de frenar aquesta modificació a l'ordenança municipal, que regula la taxa pel tractament de residus, va ser rebutjada per la majoria absoluta del bipartit en una recent sessió de l'ajuntament. Aquest augment afectarà tant a les famílies com a les empreses, sense tenir en compte les diferències d'ingressos. Cal destacar que la iniciativa presentada pel PSPV buscava mantenir les tarifes sense canvis per un any addicional, la qual cosa hauria significat el quart any consecutiu sense variacions en la taxa.

En un context d'augment generalitzat dels preus, l'increment de les càrregues fiscals als ciutadans resulta contraproduent. La regidora Cristina Rius, representant del PSPV, va argumentar que el govern municipal hauria de estar alleujant les tensions econòmiques dels ciutadans en lloc d'afegir més pressió financera. Rius va recordar que des de l'inici de la pandèmia, el govern de Maria Josep Safont havia acordat que l'ajuntament assumiria els costos addicionals anuals en el tractament de residus, evitant així que repercuteixen en les butxaques de la població.

Davant les crítiques del PP, la responsable d'Hisenda en el passat, Cristina Rius, considera que la justificació del PP és infundada. Argumenta que afirmar que la condonació de part dels pagaments als ciutadans ha creat un suposat forat a les arques municipals és absurd, ja que els recursos per cobrir els excedents de la tarifa sempre s'han inclòs en el pressupost. En altres paraules, si els fons estan disponibles, no hauria d'haver dèficit en les comptes municipals.

En resposta al que descriu com a "notícies falses" per part de l'actual regidor d'Hisenda, Alejandro Clausell, i l'alcalde, Cristina Rius acusa el govern de desinformar i utilitzar la complexitat de la gestió municipal per justificar l'augment dels impostos. La regidora qüestiona la preparació dels actuals líders en temes econòmics i de gestió i suggereix que han oblidat les seues promeses electorals de no augmentar els impostos als ciutadans. Afirma que, pel que sembla, els actuals governants tenen el seu poder assegurat fins al 2027.

En conclusió, el PSPV de Borriana està enfocat a proporcionar a la ciutadania una gestió transparent i coherent que no genere increments en els impostos en un moment econòmic delicat. Cristina Rius acusa el govern de desviar l'atenció de les seues pròpies responsabilitats mitjançant la difusió de notícies falses i la creació d'una controvèrsia mediàtica innecessària.

Te puede interesar
Lo más visto