Projecte Clau d'Acondicionament als Ports de l'Autoritat Portuària de Castelló

L'Autoritat Portuària de Castelló ha donat inici a un projecte crucial d'acondicionament als seus molls. Amb un pressupost de 7,3 milions d'euros i un termini d'execució de 12 mesos, aquestes obres tenen com a objectiu principal la revitalització de dues àrees portuàries fonamentals

General 03 de noviembre de 2023 Redacció Redacció
symbol-2088734_1280

Els treballs es centren en la reconstrucció del moll transversal exterior i el moll taló de la rampa ro-ro. L'execució d'aquests treballs ha estat confiada a l'UTE Acciona Construcción i Becsa, amb un contracte valorat en 7.301.055 euros (sense IVA).

Aquest projecte és essencial per a tornar a aquests molls la seua plena funcionalitat. La fase inicial inclourà la demolició de les lloses existents i dels recintes de murs de pantalla. A continuació, es realitzarà la construcció d'una nova fonamentació utilitzant formigó d'alta resistència.

La decisió d'emprendre aquestes obres es basa en l'informe del Pla d'Inspeccions i Manteniment de l'Autoritat Portuària de Castelló, que va identificar danys significatius a l'estructura d'aquests molls, tant en la part emergida com en la submergida. Els danys estan relacionats amb les condicions marines i abasten aspectes com la corrosió en els norais, el deteriorament del paviment, la pèrdua d'elements de protecció, canvis en la posició de les defenses, deficiències en les estructures i danys en les pantalles de formigó armat, entre d'altres.

Com a resposta a aquestes inspeccions, PortCastelló va considerar imperatiu intervenir en aquests molls per a restaurar per complet la seua funcionalitat. Les obres es realitzaran en dues fases per a garantir que una part d'aquests molls romanga operativa durant el procés de construcció.

El Moll Transversal Exterior es va construir en 1987 i consta d'una sòlida llosa de formigó armat. La seua finalitat és la manipulació de grans sòlids i és el moll més extens del port, amb una impressionant línia d'atracament de 251 metres.

Rubén Ibáñez, president de l'Autoritat Portuària de Castelló, va destacar la importància d'aquestes obres per a mantenir l'eficiència i l'operativitat del port. Aquestes inversions són una part integral del compromís de millora contínua de la infraestructura portuària, garantint la competitivitat i l'eficiència del port de Castelló.

Te puede interesar
IMG_5802

Un dia d'oci i senderisme per Benicàssim

Redacció
General 14 de abril de 2024

Una excursió encantadora per fer a Benicàssim és la Ruta de les Viles, un passeig que et porta a descobrir l'impressionant arquitectura modernista que caracteritza aquesta localitat costanera

Lo más visto