La economia circular és un objectiu que el projecte SYMSITES vol assolir amb la col·laboració de Fovasa i Facsa

Aquest projecte està engegant quatre Ecosites a Espanya, Dinamarca, Àustria i Grècia, on s'implementen tecnologies innovadores per maximitzar la recuperació de recursos a partir de residus, tant urbans com municipals. A Espanya, aquesta iniciativa promourà la circularitat a la zona d'Alcoi, a la Comunitat Valenciana, i tractarà de manera conjunta els residus generats pels municipis de la zona

Economía 06 de noviembre de 2023 Redacció Redacció
Reunión SYMSITES

Per a avançar en aquest objectiu, Fovasa i Facsa han iniciat una col·laboració amb l'Ajuntament de Muro d'Alcoi. Aquesta col·laboració implica la recollida de la fracció orgànica dels residus sòlids urbans, corresponent al contenidor marró, en les escoles municipals de la localitat. Aquesta col·laboració implica la recollida de la fracció orgànica dels residus sòlids urbans, corresponent al contenidor marró, en les escoles municipals de la localitat.

L'empresa Fovasa, responsable de la recollida de residus a Muro d'Alcoi, serà l'encarregada de la instal·lació i el manteniment dels punts de recollida en els centres educatius CEIP El Bracal i CEIP Montcabrer. Al seu torn, Facsa es farà càrrec del tractament dels residus recollits, juntament amb les aigües residuals urbanes i industrials de l'EDAR d'Alcoi, on s'ubicarà la planta pilot.

A més de la recollida de residus, el projecte SYMSITES busca la recuperació de l'aigua, l'energia i productes de valor afegit, com ara biofertilitzants i bioplàstics. També se centra en la generació d'energia sostenible, com l'hidrogen, i la millora de la qualitat de l'aigua mitjançant tecnologies innovadores. Aquest projecte compta amb el suport de l'EPSAR.

Aquest projecte ha estat finançat pel programa Horizon Europe de la Unió Europea, amb l'objectiu de promoure la simbiosi urbano-industrial a les àrees d'estudi. La inversió total del projecte ascendeix a 12.404.455 euros. El camí cap a una economia circular que tanqui el cicle dels materials està en marxa, i la col·laboració de les diferents entitats és fonamental per a aconseguir aquest objectiu.

Te puede interesar
Lo más visto