La Guàrdia Civil intercepta una 'narcolancha' amb 990kg d'haixix a les els Columbrets

Les quatre persones detingudes han ingressat a la presó

Successos 07 de noviembre de 2023 Redacció Redacció
20231106 Narcolancha

L'actuació va tindre lloc la matinada del passat dia 2 de novembre quan la patrullera Riu Nansa del Servei Marítim de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló va detectar una ‘forabord de 3 motors i 12 metres d'eslora’ fondejada prop de la costa de les Illes Columbretes.

Quan els agents van iniciar la maniobra d'aproximació, els narcotraficants van emprendre la fugida sent interceptats prop de la costa. En el lloc quatre persones d'entre 20 i 40 anys d'edat han sigut les detingudes per un delicte contra la salut pública. Els detinguts després de passar a disposició judicial han ingressat a la presó. També es van confiscar 33 fardells d'haixix i 18 garrafes de combustible, a més de mitjans electrònics de navegació.

L'actuació es va desenvolupar sota unes condicions molt adverses per l'existència d'un temporal costaner amb ratxes de vent de 80 a 90 km hora i ones de 5 metres, motiu pel qual els agents amb els quatre detinguts custodiats van haver de refugiar-se en les Illes Columbretes fins on es va desplaçar la patrullera Riu Xúquer del Servei Marítim de València per a donar-los suport durant la travessia de retorn al Port de Castelló on eren esperats per la Policia Judicial de la Guàrdia Civil d'Oropesa per a procedir al desembarcament.

L'actuació que ha sigut realitzada pel Servei Marítim de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, el Servei Aeri de la Comandància de la Guàrdia Civil de València i la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto