Prop de 500 persones es manifesten davant la seu del PSPV-PSOE a la ciutat de Castelló

“Pedro Sánchez a Prisión” i “¡España no se vende, se defiende!”, el més escoltat en la seu del carrer Carcaixent

Política 10 de noviembre de 2023 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2023-11-10 at 21.40.18
Primera línia de la manifestació contra l'amnistia. Castelló

La seu del PSPV-PSOE de la ciutat de Castelló ha viscut hui davant les seues portes la primera protesta amb motiu del rebuig a l'amnistia i la possible formació del nou Govern d'Espanya. Es tracta d'una manifestació convocada a través de xarxes socials pel instagramer Kevin Pérez, conegut en xarxes com @unadevitaminak. El streamer ha sigut la veu cantant de la concentració. Amb megàfon en mà, ha llegit un manifest en el qual es mostrava la disconformitat amb la possible formació del Govern de Sánchez i la crida als veïns a unir-se a les protestes.

La Policia Nacional ha blindat el carrer amb tanques de protecció i nombrosos agents amb la finalitat d'impedir disturbis. També han comptat amb el suport de dues dotacions de la Policia Local de Castelló.

La manifestació ha transcorregut sense incidents significatius. Passada una hora i mitja d'esta, la tensió ha augmentat entre un grup d'al voltant de 20 encaputxats i la resta persones presents. Moment en el qual la policia s'ha col·locat els cascos i ha augmentat la seua presència a nivell de carrer. Finalment, la policia no ha intervingut a la porta de la seu del Partit Socialista i la manifestació s'ha dissolt amb normalitat, però als carrers més pròxims, uns minuts després, estes 20 persones han continuat tirant petards seguits per furgons policials. Ha sigut en aquests carrers pròxims en les quals sí que hi ha hagut algun altercat com el tall d'una d'estes vies utilitzant dos contenidors.

VOX PARTICIPA EN LA MANIFESTACIÓ

Vox ha sigut present en la manifestació de la vesprada de hui, però ho han fet en la part final de la concentració i no en primera línia. Alberto Asarta, diputat provincial ha declarat davant la premsa que continuaran sent presents en tantes manifestacions pacífiques contra l'amnistia se celebren. Al diputat li acompanyava Llanos Massó, actual presidenta de Les Corts Valencianes i també part del grup municipal com són els regidors Alberto Vidal, Arantxa Miralles i Antonio Ortolá.

foto vox manifestaicon
Integrants de Vox participen en la manifestació

CÀNTICS I RIMES PER A TOTS

Durant tota la manifestació els càntics no han cessat. Des de: ”Pedro Sánchez a Prisión!” , “Partido Socialista Putero y Golpista!” fins a nomenar també  la pròpia Corona Espanyola: “¡Felipe, masón, protege tu nación!”. Els propis agents que feien el seu treball en el cordó policial com rebien el crit de “¡Policía defiende tu nación!” i “¡Únete Policía!”. També s'han dirigit als periodistes que treballen en primera línia com: “¡Periodistas terroristas!”. A més, s'ha fet al·lusió a l'absència del Partit Popular: “¿Dónde están? No se ven, los niñatos del PP”.

Totes estes rimes es repetien, però també les xiulades que mostraven la desaprovació de la gran majoria dels manifestants que només donaven suport a aquells crits que es dirigien a Pedro Sánchez, el Partit Socialista o a Carles Puigdemont.

LA TENSIÓ HA AUGMENTAT AL LLARG DE LA CONCENTRACIÓ 

Al voltant de 500 assistents es manifestaven de manera pacífica davant la Seu del Partit Socialista. En primera línia es trobaven pancartes i banderes de 'España 2000', 'Hacer Nación' o 'Democracia Nación' entre altres. Alguns dels grups extremistes presents han incitat a la provocació i la tensió augmentava passada l'hora i mitja de concentració, però prevalia una gran majoria de persones presents que posaven pau i en absolut donaven suport a estos comportaments.

Un grup compost per un parell de desenes d'encaputxats ha cremat una foto de Pedro Sánchez i s'ha encarat amb la premsa present en el lloc. La Policia Nacional s'ha col·locat el casc i baixat la visera prenent posicions. L'altercat no ha arribat a més a les portes de la seu del carrer Carcaixent.

Un manifestant crema la fotografia del pressent en funcions, Pedro Sánchez
Un manifestant crema la fotografia del President en funcions, Pedro Sánchez
Te puede interesar
Lo más visto