Bajo la col·laboració entre l'Ateneu de Castelló, la Regidoria de Cultura i la Universitat Jaume I, la seu del Menador torna a obrir les seues portes

Benavente, laureat amb el Premi Nobel de Literatura en 1922, esdeve un innovador en l'escena teatral del seu temps

Cultura 15 de noviembre de 2023 Redacció Redacció
IMG_3213

Després del tancament exitós del cicle sobre filosofia, el destacat catedràtic de Literatura Espanyola de la Universitat Complutense de Madrid, Javier Huerta Calvo, inaugura les sessions enaltint la figura del prolífic dramaturg espanyol Jacinto Benavente.

Malgrat el seu impacte en la cultura espanyola, Huerta lamenta que el seu llegat haja sigut "apartat" en l'agenda cultural actual, evidenciat per la falta de celebracions entorn del centenari del seu premi Nobel.

El catedràtic destaca la versatilitat de Benavente, qui va incursionar en diversos gèneres teatrals, deixant com a llegat obres notables com 'Els interessos creats', considerada una joia del teatre espanyol contemporani. Huerta busca reivindicar la rellevància del Benavente més modern i avantguardista, capaç de comunicar missatges actuals a l'audiència contemporània.

Malgrat la riquesa i vigència del llegat de Benavente, Huerta assenyala l'absència de reconeixement en l'actualitat, concloent que, encara que "Benavente ho va ser tot, avui no és res". Aquest cicle de conferències pretén revifar l'interès per l'obra del dramaturg i rescatar de l'oblit a un creador que no només va renovar el teatre clàssic, sinó que també va deixar una empremta indeleble en la prosa dramàtica moderna.

Te puede interesar
Lo más visto