Sota la premissa de "defensar la igualtat de tots els espanyols", l'Ajuntament de Castelló ha anunciat la celebració d'un ple extraordinari programat per a aquest divendres a les 11:00 h

La alcaldesa, Begoña Carrasco, va donar a conéixer aquesta convocatòria després de la junta de portaveus celebrada en la matinada del 15 de novembre de 2023

Política 16 de noviembre de 2023 Redacció Redacció
IMG_3258

En aquesta sessió extraordinària, convocada pels partits que formen part de l'equip de govern, Partit Popular (PP) i VOX, es posa especial èmfasi a ressaltar la importància del pacte assolit el 1978, un esdeveniment que va sentar les bases d'una democràcia exemplar a Espanya.

La alcaldesa Carrasco va subratllar "la necessitat que tots els grups polítics es posicionen davant la tramitació d'una llei d'amnistia que hipoteca els pilars de l'Estat, el nostre futur i el dels nostres fills". La sessió plenària tindrà un únic punt en l'ordre del dia, centrat en la igualtat de tots els espanyols.

El ple abordarà diversos acords, entre ells l'organització d'actes commemoratius del 6 de desembre, Dia de la Constitució, per reaffirmar la convivència democràtica dins dels límits constitucionals. A més, l'Ajuntament donarà suport a concentracions i manifestacions públiques per la convivència democràtica i l'assoliment d'un ordre econòmic i social just.

Un altre punt rellevant és la declaració de la ferma voluntat de protegir aquells ciutadans que siguin agredits per la violència política, especialment la vinculada a la intentona secessionista a Catalunya del 2017. El consistori també s'adhereix a un comunicat que considera una intromissió en la independència judicial i trencament de la separació de poders el pacte d'investidura assolit entre PSOE i Junts.

Pel que fa a la financiació, l'Ajuntament de Castelló es compromet a no recolzar econòmicament entitats que posin en risc els principis d'igualtat i solidaritat entre espanyols. Així mateix, es compromet a seguir treballant per reclamar al Govern un marc de finançament d'Ajuntaments basat en la suficiència, solidaritat i equitat entre els diferents territoris.

Aquests acords seran traslladats a la Presidència del Govern, als portaveus parlamentaris al Congrés i el Senat, així com a la Junta de Govern de la FEMP. La convocatòria d'aquest ple extraordinari reflecteix la importància que l'Ajuntament de Castelló atorga a la defensa dels principis fonamentals de l'Estat i la democràcia.

Te puede interesar
Lo más visto