La Jornada Europea del programa URBACT ha convertit Onda en un referent

Aquest esdeveniment no només subratlla el compromís d'Onda amb la sostenibilitat i el desenvolupament urbà, sinó que també destaca la participació activa de diverses entitats clau de la ciutat

Successos 17 de noviembre de 2023 Redacció Redacció
IMG_3296

La presència d'entitats com la Cooperativa Onda, Quisqueya, Onda Centre Comercial, Centres Educatius i la Cambra ha atorgat un matís divers a la jornada, reflectint la col·laboració multifacètica que dóna suport al projecte per a un futur més sostenible de la ciutat.

Des de llocs emblemàtics com el Castell de les 300 torres fins al Bosc Olímpic i l'Ermita de El Salvador, els participants van explorar les iniciatives d'Onda durant el matí. L'alcaldessa, Carmina Ballester, va destacar la importància de la col·laboració amb Europa, subratllant la necessitat de la implicació ciutadana per dur a terme projectes que construeixin un futur sostenible i pròsper.

La segona meitat del dia es va centrar en el Museu de la Ceràmica, on les presentacions tècniques, incloent el projecte estrella "Pulmó Verd", van captar l'atenció. Aquest projecte aborda l'eliminació d'antigues fàbriques de ceràmica en desús, millorant la seguretat en àrees estratègiques de la ciutat. Ballester va destacar la importància de llegar a les futures generacions un espai verd on puguin créixer i viure envoltats de natura.

La presentació del Bosc Olímpic d'Onda, recolzat pel Comitè Olímpic Internacional i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, va afegir un capítol significatiu. Actuant com a pantalla verda, absorbeix fins a 79 tones de CO2, destacant la participació ciutadana clau. Ballester va expressar que el Bosc Olímpic és un èxit col·lectiu, subratllant la importància de la participació ciutadana en aquesta iniciativa.

En el taller participatiu, representants de la UJI, Cambra de Comerç, Col·legi d'Arquitectes, APEC (Empreses construcció), EGM’s Onda, Cooperativa Onda, Quisqueya, Onda Centre Comercial, Centres Educatius, FACSA, FCC, Simetria i Reciplasa van contribuir amb coneixements i propostes des de les seves respectives àrees.

En aquest context, Ballester va ressaltar la diversitat de propòsits i disciplines entre les associacions i empreses, però va subratllar que els uneix el desig compartit, el compromís i la convicció de treballar junts per llegar a les futures generacions una terra millor que la que tenim avui.

Te puede interesar
Lo más visto