Maica Hurtado, es va involucrar activament en una significativa activitat commemorativa del 25N, en col·laboració amb diverses associacions i escoles de la ciutat

L'activitat, titulada "El camí de les Sabates Morades" i "Llenços de Papallones", va consistir en la creació d'obres artístiques a la plaça de la Mare de Déu, grup Perpètua Soccors, amb la finalitat de visibilitzar i destacar la lluita per a l'eliminació de la violència contra les dones

Successos 18 de noviembre de 2023 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2023-11-17 at 15.36.46

Aquesta iniciativa va ser part de l'activitat de Desenvolupament Comunitari als Barris del Sud, enquadrada en el Programa Barris Inclusius i organitzada per la regidoria de Benestar Social, Negociat de Dinamització Comunitària. La Regidora va destacar la importància d'implicar tots els barris, col·lectius socials i escoles, buscant un acostament per conèixer de prop les necessitats i reivindicacions de cada comunitat.

La instal·lació artística comunitària, anomenada "Pas a pas cap als bons tractes", es va dur a terme al parc del centre Cívic Perpètua Soccors, i va comptar amb la participació activa de recursos socials i educatius de la zona. L'activitat va incloure dos components principals: "El Camí de les Sabates Morades" i "Llenços de Papallones".

Prèviament, es van dur a terme tallers creatius que van culminar amb l'exposició de "El camí de les Sabates Morades". Aquest va consistir en la simulació d'un camí ornamentat amb sabates que portaven missatges relacionats amb els bons tractes cap a les dones. D'altra banda, el mural "Llenços de Papallones" va presentar llenços amb el rostre d'una dona, amb papallones en els seus cabells, simbolitzant relacions saludables entre dones i homes.

Hurtado va destacar l'efectivitat d'aquestes iniciatives per sensibilitzar els diferents col·lectius de cada barri, fomentant la col·laboració entre tots els agents socials de cada districte. L'exposició va ser el reflex visual del missatge important que la comunitat volia transmetre sobre la violència de gènere. En l'execució d'aquesta exposició van participar de manera col·laborativa el Taller Jove Perpètua Soccors de Càritas Diocesana Segorbe-Castelló, el centre de Salut Barranquet, el CEIPSO Guitarrista Tárrega, l'Associació de Jubilats Los Angeles-La Unió, l'Associació de Dones 8 de Març i l'Associació de Veïns Lourdes-Aduana.

Te puede interesar
Lo más visto