Benicarló, lluitant fidelment compromesos en la Lluita contra la Violència de Gènere

Eessalta el treball conjunt de prevenció, control, seguiment i atenció a les víctimes

General 23 de noviembre de 2023 Redacció Redacció
25n

En l'atenció a les víctimes participen la Guàrdia Civil, la Policia Local, els Serveis Socials Municipals, a més del Centre Dona de Sant Mateu, gestionant-se actualment més de 100 casos.

Actualment, a Benicarló, hi ha 106 dones víctimes de violència de gènere, dos de les quals estan en risc alt. Això implica una coordinació intensiva en tots els nivells. D'una banda, la Guàrdia Civil maneja els casos de nivell mitjà, alt i extrem. D'altra banda, la Policia Local de Benicarló s'encarrega del control i seguiment dels casos considerats de risc baix o no benvolgut, que actualment sumen més de 30 dones.

Per a dur a terme esta tasca, dins de la Policia Local hi ha destinades quatre agents formades específicament en l'atenció a les víctimes de violència de gènere. Estes quatre agents realitzen el seguiment periòdic de cadascun dels casos assignats per la Guàrdia Civil (cada tres mesos en els casos de nivell no benvolgut i cada dos mesos en els casos de nivell baix).

Quant als Serveis Socials Municipals, la intervenció en els casos de violència de gènere se centra en la teleassistència, ja que l'atenció directa es realitza des del Centre Dona situat a Sant Mateu, on treballen un ampli equip de psicòlegs, advocats i treballadors socials especialitzats en violència de gènere.

Des de l'equip de base dels Serveis Socials es gestionen les sol·licituds i es fa el seguiment del sistema de teleassistència Atempro, específic per a dones víctimes de violència de gènere. Actualment, hi ha 18 dispositius en actiu per a este servei gratuït que també inclou assistència psicològica.

Paral·lelament, els professionals dels Serveis Socials fan un treball general de detecció, informació i derivació als recursos disponibles, i des de l'Àrea d'Infància i Adolescència es duu a terme l'atenció als fills de les víctimes.

La coordinació de tot este treball es realitza a través de la taula de coordinació del Viogen, el sistema de seguiment integral dels casos de violència de gènere, que reuneix representants de la Generalitat, la Guàrdia Civil, la Policia Local, els Serveis Socials Municipals i el Centre Dona de Sant Mateu. Esta taula, que es reuneix dues vegades a l'any, realitza un seguiment dels casos més rellevants i treballa per a millorar l'atenció i protecció a les víctimes.

Te puede interesar
Lo más visto