Nules demana mesures per fer front a la plaga del Cotonet

General 29 de junio de 2020 REDACCIÓ
Faro_de_Nules
Nules

El ple de l’Ajuntament de Nules va aprovar el dijous una declaració institucional sol·licitant  a les autoritats competents solucions davant els danys que està ocasionant la plaga del Cotonet en el camp valencià. S’insta al Ministeri d’Agricultura a que autoritze l’ús de clorpirifos o metil-clorpirifos per a lluitar contra la plaga o a que accelere els tràmits per a autoritzar i permetre tractaments alternatius a aquests fitosanitaris eliminats per la Unió Europea.

L’Ajuntament de Nules demana que s’aproven mesures d’ajudes econòmiques per als productors de cítrics afectats per la plaga per a pal·liar els efectes econòmics que la falta de tractament suposarà en les seues collites. I s’exigeix a la Conselleria d’Agricultura una solució per al sector citrícola que va a perdre la collita d’aquesta temporada i els mitjans necessaris per contenir aquesta plaga. 

El regidor d’Agricultura, César Estañol, explica que és un document que arreplega les propostes presentades per l’Associació Local de Llauradors i els grups municipals amb el que es vol recolzar al sector citrícola. A més, destaca que es deu a la falta de controls eficaços tant en l’origen com en l’entrada.

Aquest acord es notificarà a la Comissió Europea d’Agricultura, al Parlament Europeu, als portaveus dels grups parlamentaris del Parlament Europeu, al Ministeri d’Agricultura del Govern d’Espanya, als portaveus dels grups parlamentaris del Congrés i del Senat, a la presidència de la Generalitat Valenciana, a la Conselleria d’Agricultura i als portaveus dels grups parlamentaris de les Corts Valencianes. 

Te puede interesar
Lo más visto