El Amics Castelló paga molt cara una mala primera part i cau derrotat davant el Grup Al·lega Cantàbria

Es jugava en Torrelavega un partit important per al Amics Castelló per a posar la balança de victòries i derrotes en positiu

Esports 26 de noviembre de 2023 Redacció Redacció
IMG_3404

La primera va ser per als castellonencs amb canastra de l'argentí Bressan.   Però els càntabres ràpidament van començar a contestar des de la línia de 6,75. Anotaven tres triples molt alliberats i a l'equador de quart agafaven la màxima 18-10 fins al moment. Orenga demanava temps per a parar la sagnia inicial. Feia les primeres rotacions i l'eixida de Joan Faner li va donar un altre aire a l'equip encara que no aconseguien baixar diferències 30-20. Mal primer quart dels de *Orenga en defensa i en el deure de l'atac els triples amb 0 de 3.

Faner anotava la primera del segon quart per a reduir diferències 30-22. Però seria un miratge perquè el Amics Castelló vaig continuar perdent pilotes (9 en mitja part) en atac i amb poques prestacions defensives, i amb poc menys de sis minuts per jugar-se d'habitació, els càntabres aconseguien la seua màxima diferència 49-27.

Josep Franch va agafar les manetes del partit i va haver-hi un indici de reacció però tan sols es va poder reduir la diferència en tres punts abans del descans 55-36. Molt havia de remar el Amics Castelló per a donar-li la volta al partit.
Van eixir endollats els de Orenga del vestuari i amb una millor defensa, i un joc ràpid va endossar un  0-12 (55-48) amb quatre minuts disputats que va obligar Mangues a demanar temps.

Va despertar després del temps mort el Grup Al·lega Cantàbria i anotava els seus primers punts del quart. S'obria molt el partit i tots dos equips intercanviaven les canastres. Els de la Plana reduïen diferències però no aconseguien baixar dels 10 punts al final del quart 75-63.
El capi Faner anotava un triple parell obrir l'últim quart i acostar a 9 punts al Amics Castelló.

Però una altra vegada no van saber els castellonencs aprofitar el desencert dels càntabres en atac. Especialment un Calvin Hermanson que no estava en partit fallant els tirs i perdent pilotes.  Els de Mangues tornaven a agafar la diferència psicològica dels 10 punts que el Amics Castelló podia haver reduït a 6 punts si Stutz haguera anotat un tir lliure després d'una tècnica a Klavzar.

Però es va eixir i en el següent atac van anotar els càntabres al límit de la possessió. Al final91-80. Morien en la riba els de Orenga que van pagar una pèssima primera meitat.