Onda analitza les seues aigües residuals per a detectar la covid-19

Onda i Facsa treballen conjuntament per a evitar possibles rebrots del virus

General 29 de junio de 2020 REDACCIÓ
facsa

L'Ajuntament d'Onda i Facsa, empresa responsable del servei de proveïment d'aigua i del sistema de sanejament, han subscrit una col·laboració amb l'objectiu d'analitzar la presència de material genètic del Sars-Cov-2 en les aigües residuals procedents de la localitat.

El projecte denominat Covid Water, impulsat per la companyia del Grup Gimeno, permet generar una alerta primerenca en els municipis sobre la possible presència de persones infectades pel coronavirus, independentment que manifesten o no símptomes. Onda és un dels municipis triats per la mercantil per a desenvolupar aquest projecte i és pionera a la província, al costat de la capital de la Plana.

Amb aquesta informació, l'ajuntament pot detectar possibles rebrots del virus i activar els protocols així com reforçar totes les mesures preventives. El projecte té una duració prevista de 16 setmanes, per la qual cosa permetrà fer un seguiment detallat de l'evolució de l'epidèmia per COVID-19 durant l'actual transició cap a una nova normalitat.

Cal destacar que l'empresa Facsa ja va realitzar una primera mostra de les aigües residuals el passat 16 de juny que va resultar negativa, per la qual cosa es descarta la presència del virus de moment. 

Te puede interesar
Lo más visto