L'augment significatiu del pressupost del Patronat de Festes, aconseguint els 2,432 milions d'euros en 2024

Reflecteix la importància que el govern local assigna a les celebracions a Castelló

Economía 11 de diciembre de 2023 Redacció Redacció
IMG_3517

L'alcaldessa Begoña Carrasco destaca la perspectiva de considerar estos fons com una inversió més que una despesa, emfatitzant que les festes no sols són elements culturals i socials arrelats, sinó també motors d'activitat econòmica i generadors d'ocupació.

Este enfocament es materialitza en diversos aspectes del pressupost, com l'augment de la dotació per al concurs de la gaiata i l'expansió de la partida destinada a esdeveniments internacionals, com el festival de bandes de la Magdalena. Estes inversions busquen consolidar la projecció internacional de les festes, potenciant la presència de grups de folklore estrangers durant les celebracions.

El centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Lledó destaca com una fita especial, amb una assignació inicial de 30,000 euros per a organitzar esdeveniments commemoratius a l'altura de l'efemèride. Este compromís reflecteix la voluntat de celebrar de manera significativa i respectuosa les tradicions arrelades a la ciutat.

A més, es preveu un augment en les subvencions a entitats que promouen les festes, com la Gestora de Gaiates i la Federació de Colles, per a fomentar la unió i el sentiment general entorn de les festivitats.

En última instància, la presidenta del Patronat, Noelia Selma, destaca la necessitat d'actualitzar les partides econòmiques destinades als principals actes de l'àrea, com a pirotècniques i mascletàs, per a garantir la viabilitat i qualitat d'estos esdeveniments. Este compromís reflecteix la intenció d'evitar impagaments, incompliments i malestar, assegurant un suport financer realista per a cobrir els costos associats a cada proveïdor.

En resum, este pressupost ampliat demostra el compromís del govern local amb el món festiu i les tradicions de Castelló, reconeixent la seua importància tant a nivell cultural com econòmic. L'alcaldessa emfatitza el desig que estes celebracions servisquen com un atractiu perquè més persones descobrisquen i participen en les festivitats de la ciutat.

Te puede interesar
Lo más visto