Morella serà seu del primer congrés nacional de ramaderia extensiva d'alta muntanya

Del 14 al 16 de desembre, la ciutat de Morella acollirà el primer congrés nacional de ramaderia extensiva en el medi rural d'alta muntanya

Successos 11 de diciembre de 2023 Redacció Redacció
Congrés nacional ramadería

Este esdeveniment inaugural cerca posicionar a Morella i la comarca dels Ports com a pioners en el sector ramader espanyol i convertir-se en un referent a nivell nacional. El congrés comptarà amb ponències d'experts, responsables polítics i ramaders, abordant temes rellevants com la tuberculosi, la digitalització, els canvis en la PAC i la transformació d'explotacions amb certificat ecològic.

La programació del congrés inclourà xarrades teòriques i una jornada pràctica en el terreny per a abordar les preocupacions i aplicar possibles solucions directament. S'espera que este congrés cresca en els pròxims anys i es convertisca en un esdeveniment anual d'importància per al sector ramader en tota Espanya.

L'esdeveniment compta amb el suport de l'Ajuntament de Morella, la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i diverses associacions del sector. La participació de quatre directors generals d'Aragó i la Comunitat Valenciana, així com del conseller d'Agricultura, José Luís Aguirre, destaca el suport de les autoritats a esta iniciativa.

L'objectiu del congrés és destacar la importància del treball d'agricultors i ramaders en les zones d'interior i de muntanya, subratllant el seu paper en la preservació dels ecosistemes i la lluita contra el despoblament. La regidora de desenvolupament rural, Ana Belén Soro, va subratllar la necessitat d'unir a experts, representants polítics i ramaders per a buscar solucions en un context en el qual el món rural enfronta amenaces i abandó.

Este esdeveniment també destaca la importància de la qualitat de la carn produïda a la regió i advoca per la col·laboració de la Generalitat i la Unió Europea per a garantir el futur sostenible del món rural.

Te puede interesar
Lo más visto