Marta Barrachina impulsa el reconeixement europeu per als vins de Castelló

Marta Barrachina, està liderant la iniciativa per a obtindre el reconeixement a nivell europeu per als vins de la regió

Successos 12 de diciembre de 2023 Redacció Redacció
Junta de Gobierno 12 diciembre

En l'última Junta de Govern, es va aprovar un conveni amb l'Associació Vitivinícola de Castelló per a iniciar el procés de passar de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Vins de la Terra de Castelló a la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Vi Ecològic de Castelló.

Este conveni implica una subvenció de 15,000 euros que es destinarà a la fase inicial del procés, que inclou l'elaboració del plec de condicions tècniques de la Denominació d'Origen per a la seua homologació per la Unió Europea. La modificació proposada cerca dinamitzar l'economia provincial i donar un impuls a la reputació i qualitat dels vins de Castelló.

La presidenta va destacar l'esforç i treball dels agricultors i productors locals, subratllant la importància que els vins de la regió obtinguen reconeixement a tot el món. El procés implicarà la substitució de l'actual IGP Vins de la Terra de Castelló per una denominació de major prestigi, contribuint així al desenvolupament econòmic de la província. L'adaptació a les normes europees i l'ampliació de l'àrea d'influència són passos crucials per a sol·licitar la Denominació d'Origen per als vins de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto