Durant l'estat d'alarma es van atendre 3 466 víctimes de violència de gènere

L'equip de professionals de les oficines d'Assistència ha assistit a un total de 5 819 persones en els 99 dies que ha durat el període excepcional, de les quals el 96,7 % eren dones

General 30 de junio de 2020 REDACCIÓ
reunion violencia género

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha agraït aquest dimarts a l'equip de professionals que constitueix la xarxa d'Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte (OAVD), la generositat i professionalitat que han demostrat durant els 99 dies que ha durat la declaració de l'estat d'alarma. Bravo ha assegurat que les 5 819 víctimes que s'han atès durant aquest període, amb confinament inclòs, continua sent un número elevat que demostra la necessitat i la importància del servei.

En total, les OAVD de la Generalitat ha realitzat un total de 10 655 actuacions entre el 14 de març i el 20 de juny, és a dir, una mitjana de 108 cada dia.

La consellera s'ha expressat així en el transcurs d'una reunió, per videoconferència, amb els equips de coordinació i direcció de les OAVD, que, en aquests tres mesos, ha assistit a un total de 5 819 víctimes, de les quals 1 341 han sigut ateses per primera vegada.

De totes elles, el 96,79 per cent de les víctimes assistides són dones, de les quals, 3 466 eren dones víctimes de violència de gènere. Dins d'aquest grup, al seu torn, el 23,37 per cent (810) acudien a una de les 26 oficines de la xarxa per primera vegada, mentre que la resta ja tenien expedients oberts.

La valenciana és l'única comunitat que ha posat en marxa una xarxa d'oficines d'assistència a les víctimes amb personal totalment especialitzat i equips multidisciplinaris per a atendre les víctimes.

També s'ha produït un descens acusat en l'assistència a noves víctimes de violència de gènere, dada que, en comparació amb 2019, ha disminuït en un 67,05 per cent, degut, entre altres factors, a les mesures de confinament i a la paralització de part de l'activitat processal en els jutjats i tribunals valencians.

Te puede interesar
Lo más visto