Amparo Marco podria haver utilitzat l’encàrrec d’una escultura de 130.000€ amb un fi de benefici electoral

L’ajuntament de Castelló ha donat avui a conéixer la notícia

Política 19 de enero de 2024 Redacció Redacció
IMG_4210

El portaveu de l'equip de govern de l'Ajuntament de Castelló i regidor de Patrimoni, Vicent Sales, junt amb la regidora de Cultura, María España i l'artista conegut com Jere, han comparegut en roda de premsa avui cal·lificant una acció de la exalcaldesa Amparo Marco com "empastre" i ha denunciat "l'ús indegut de diners públics" de l’ anterior campanya electoral, per encarregar una escultura de l'artista per un valor de 130.000 euros que hauria d'estar exposada per a les Festes de la Magdalena.

Audio roda de premsa Vicent Sales, portaveu govern municipal.

L'exalcaldessa hauria demanat explícitament a l'artista que canviara el rostre del pregoner reflectit en els esbossos de l'escultura pel de Xema Prades, Pregoner de les Festes de la Magdalena durant la pandèmia, però també el seu "fitxatge estrella" a la llista electoral, on es situava en el 4º puesto. Per això, des de l'actual equip de govern assenyalen de fraudulent l'intent de col·locar un monument amb el rostre del seu "fitxatge estrella" just abans que començara el període pre-electoral.

A més, l'artista reflecteix que va començar a realitzar l'obra sense que tots els papers necessaris estigueren signats, fiant-se de la paraula de Marco. Una vegada acabada, els tècnics van aturar la tramitació en observar que el rostre era el del número quatre a la llista de l'exalcaldessa i sospitar que podrien tenir algun problema legal al ser tan pròxima la data de les eleccions municipals.

Per aquesta raó, tot i que Jere, l'artista, va intentar comunicar-se amb Amparo Marco, abans que deixara el seu càrrec com a alcaldessa de Castelló, per veure qui li pagava a ell una obra ja acabada i de la qual ell havia assumit el pagament de quasi la meitat de la seua propia butxaca, la resposta no va ser cap.

Quan el nou equip de govern va entrar a governar, l'artista es va reunir amb ells i els va explicar la situació. Des del govern municipal asseguren que han estat treballant per a resoldre-ho i finalment l'escultura del pregoner lluirà a la Plaça Porta del Sol, però amb un rostre anònim.

 

Te puede interesar
Lo más visto