Barceló: "Es reforçarà la prevenció, detecció, atenció integral i control de les residències enfront del risc encara existent per la COVID-19"

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, es reuneix amb les associacions de residències de majors

Sanitat 01 de julio de 2020 REDACCIÓ
descarga (1)
Diari Serpis

Ana Barceló, consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, s'ha reunit amb els representants de les associacions de residències i centres de majors (Aerte, Solimar, Lares, Saba i La Saleta), als quals ha assegurat que "es reforçarà l'establiment i aplicació dels mecanismes que garantisquen la prevenció, detecció, atenció integral i control de les residències enfront del risc encara existent per la COVID-19".

La consellera ha traslladat a les associacions de residències que "es mantindran les mesures organitzatives i de coordinació, amb l'objectiu de reduir el risc de contagi, així com tractar de la forma més adequada a les persones que patisquen aquesta malaltia".

La resolució que va dictar la Conselleria de Sanitat va dictar amb data 18 de març establia unes mesures excepcionals en relació amb les actuacions sanitàries en les residències de persones majors dependents. Aquestes mesures s'havien d'aplicar independentment de la titularitat i tipologia de gestió del centre, en salvaguarda de la salut pública.

Posteriorment, a partir del cessament de l'estat d'alarma s'han determinat ja mesures organitzatives amb l'objectiu de continuar garantint la prevenció i control sanitari de la infecció en els centres residencials de serveis socials.

L'última resolució de la Conselleria de Sanitat de 20 de juny estableix que els centres residencials que a data 21 de juny estigueren sota vigilància activa de control sanitari grau 1 i grau 2 romandran en aquesta situació fins al tancament de l'actual brot actiu que justifica aqueixa actuació, amb les mateixes mesures de protecció i aïllament.

En la reunió Barceló ha destacat que si apareix qualsevol cas o sospita de coronavirus en les residències, "es faran proves per a la detecció de possibles casos de manera generalitzada tant a residents com treballadors dels centres afectats".

A més, en la reunió també s'ha confessat que durant l'estat d'alarma es va produir una dificultat per a l'accés en el mercat de materials de protecció. Per això, la Conselleria de Sanitat va proveir del material necessari a les residències.

Les majors quantitats que va arribar a proporcionar la Conselleria van ser més de 8,7 milions de guants, més de 2,5 milions de màscares quirúrgiques o 123.503 bussos, a més de bates (40.381), màscares FFP2 (133.411), proteccions oculars (26.029) o solució hidroalcohólica (83.093). Aquesta inversió en material de protecció per a les residències va suposar més de 6 milions d'euros.

Te puede interesar
Lo más visto