Les principals organitzacions agràries de la Comunitat Valenciana van dur a terme una mobilització al port de Castelló

Això va succeir amb el suport de les Cooperatives Agroalimentàries de la regió

General 16 de febrero de 2024 Redacció Redacció
IMG_4748

Durant la protesta, a causa de la competència deslleial i l'entrada de plagues i malalties als cultius, els agricultors i ramaders van buidar caixes amb banderes de països tercers que contenien mandarines, simbolitzant la preocupació per la introducció de plagues com el cotonet, la falsa papallona, el HLB i la taca negra.

El president de PortCastelló, Rubén Ibáñez, es va comprometre a debatre en el proper consell la revisió de les bonificacions a les importacions de cítrics. Les organitzacions agràries reclamen establir un contingent per als països tercers mediterranis productors de cítrics, així com reciprocitat en els acords comercials i un major control fitosanitari de les produccions importades.

A més, exigeixen ampliar el tractament en fred als cultius susceptibles de propagar la falsa papallona i enviar missions inspectores a països com Egipte, Sud-àfrica i Marroc. Sol·liciten un canvi en les polítiques de la Unió Europea i Espanya, prioritzant l'agricultura europea i garantint el compliment estricta de la Llei de la Cadena Alimentària per frenar els abusos comercials.

La mobilització continuarà amb tractorades a la província d'Alacant i una altra manifestació al port de València, amb l'advertiment de més accions si no es prenen mesures ràpides i efectives per part de les administracions.

Te puede interesar
Lo más visto