La commemoració dels 750 anys de la fundació de Vila-real va ser un esdeveniment de gran importància històrica i cultural per a la ciutat

A més dels actes institucionals d'homenatge al rei Jaume I i a la Carta Pobla, es van dur a terme diverses activitats que van involucrar tota la comunitat local

Cultura 19 de febrero de 2024 Redacció Redacció
IMG_4810

La participació de reines, dames, associacions i entitats de la ciutat va ressaltar l'esperit d'unitat i l'orgull per la història i la identitat de Vila-real.

La presència de grups musicals com la Unió Musical La Lira i el Grup de Dolçainers i Tabaleters El Trull, així com el Grup de Danses El Raval, va afegir un component festiu i cultural a l'esdeveniment. Els gegants Pasqualet, Marigracieta, Jaumet i Pinella, juntament amb la Colla Gegantera de Vila-real i la Colla Gegantera de l'Alcora, van aportar color i tradició amb les seves danses i desfilades pels carrers de la ciutat.

El paper del periodista Xavier Manzanet Moner com a presentador de l'homenatge i la lectura emotiva de la Carta Pobla per part del professor Jacinto Heredia van destacar la importància històrica del moment. En conjunt, la celebració va ser una oportunitat per reflexionar sobre el passat de la ciutat, honorar els seus fundadors i reforçar el sentiment de comunitat entre els habitants de Vila-real.

Te puede interesar
Lo más visto