La Conselleria de Sanitat està investigant possibles irregularitats en la gestió dels programes de cribratge de càncer en els últims anys

S’han detectat deficiències en la inversió en manteniment d’equips obsolets

Sanitat 20 de febrero de 2024 Redacció Redacció
IMG_4824

Per exemple, el programa de detecció de càncer de mama acumula retards de fins a 4 anys en la invitació a participar i supera el termini de 2 anys per realitzar mamografies de seguiment.

La manca de coordinació entre diferents direccions generals ha contribuït al deteriorament d’aquests programes. En el cas del càncer colorectal, es van deixar departaments de salut sense colonoscòpies des de maig de 2022, tot i seguir enviant invitacions per participar en el programa. La subcontractació d’aquestes proves i la manca de gestió adequada han generat una acumulació de proves pendents.

Pel que fa al cribratge de càncer de coll uterí, s’han detectat retards en la seva implementació a causa de la manca de desenvolupament d’eines bàsiques, com un sistema informàtic per recopilar informació associada al cribratge. La Conselleria està treballant en la creació d’aquest sistema per poder començar la implementació del programa el més aviat possible. En resum, s’està duent a terme una investigació exhaustiva per abordar aquestes irregularitats i millorar la gestió dels programes de cribratge de càncer a la Comunitat.

Te puede interesar
Lo más visto