L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) alerta dels greus danys causats per les intenses ràfegues de vent en diverses comarques de Castelló

Les principals afectades han estat especialment el Baix Maestrat i la Plana Alta

General 28 de febrero de 2024 Redacció Redacció
IMG_4922

S'han registrat ràfegues de vent superiors als 100 quilòmetres per hora, provocant danys significatius als cultius de taronges, mandarines, aguacates i carxofes.

En el Baix Maestrat, les taronges han patit pèrdues d'fins al 25% de la producció a causa de la caiguda de fruits i un 15% per ramejament. José Vicente Guinot, representant d'AVA-ASAJA Castelló, assenyala que encara que les cicatrius a la pell no afecten el sabor ni la qualitat de la fruita, sí que poden provocar una depreciació comercial.

La situació també és preocupant per als productors de carxofes, ja que el cultiu es troba en plena collita i és més vulnerable a les ruptures de plantes a causa del vent.

Encara que encara no s'ha determinat l'abast econòmic total dels danys, AVA-ASAJA insta les autoritats a implementar mesures de suport per ajudar els agricultors afectats i a agilitzar les peritatges per part d'Agroseguro per avaluar els danys de manera ràpida i eficient.

Te puede interesar
Lo más visto