Constitució del Nou Consell Agrari Local a Peníscola

L'Ajuntament de Peníscola ha establert un nou Consell Sectorial en col·laboració amb els agricultors locals

General 01 de marzo de 2024 Redacció Redacció
IMG_4946

Això té com a objectiu abordar temes importants per al sector agrícola. Durant la reunió inaugural, es va discutir la millora de la seguretat al camp, destacant la proposta de crear patrulles rurals per abordar aquesta preocupació.

A més, es va considerar la possibilitat d'implementar bonificacions fiscals per a finques cultivades, amb l'objectiu de fomentar l'activitat agrícola i evitar l'abandonament de les finques rústiques. També es va plantejar la creació d'una Fira de productors locals anomenada "El Mercat de Santa Maria", que tindria lloc setmanalment a la plaça del mateix nom, situada al nucli històric.

Es va abordar la problemàtica de la fauna cinegètica, especialment el dany causat pels senglars als cultius. El regidor de Medi Ambient va informar sobre l'èxit de les gàbies de captura, que han atrapat més de 60 exemplars aquest any, tot i que es va reconèixer la necessitat de continuar treballant en aquest aspecte per garantir la seguretat dels cultius.

Així mateix, es va acordar millorar l'accessibilitat a les finques mitjançant la millora del camí rural Vila-rojos, atenent a una sol·licitud del sector agrícola. El Consell també va decidir iniciar la formació de personal per assessorar els agricultors en la sol·licitud de subvencions i altres tràmits, especialment per a aquells que no estiguen associats a cooperatives.

Te puede interesar
Lo más visto