Borriana compta amb 13 joves com a informadors a les seues platges

Aquests treballadors han sigut contractats per la Generalitat Valenciana per a oferir informació sobre les mesures de seguretat i protecció de les platges

General 02 de julio de 2020 REDACCIÓ
vigilantes_playa

Borriana compta des d'avui amb 13 joves de la localitat contractats per la Generalitat Valenciana com a auxiliars de platja. Aquests s'encarregaran d'oferir informació sobre normes de protecció, mesures preventives contra el coronavirus, col·laboració en el control d'accés i aforament a les platges del municipi per a garantir el seu accés i gaudi amb total seguretat.

La regidora de Turisme, Sara Molina, el regidor de Platges, Vicente Aparisi, i el cap de la Policia Local, Francisco Javier Catalán, han rebut a la plantilla de platges que farà el treball d'informadors a les platges de Borriana. Cal destacar que, des del passat dia 24 de juny, i prèviament a la seua incorporació, han realitzat un curs de formació inicial en l'Institut Valencià de Seguretat Pública (Ivaspe).

Segons han indicat Molina i Aparisi, les 13 persones contractades per la Generalitat oferiran un servei complementari i de suport a la Unitat de Policia de Platja amb la qual compartiran espai i, per tant, s'encarregaran també de vetlar pel compliment de les mesures de distància social tant en la zona d'arena i bany com en els accés". També faran tasques emmarcades en l'àmbit de la comunicació i informació del document de Guia de Platges Segures elaborat per Turisme CV.

Altres funcions

- Assegurar el correcte ús per part dels usuaris de les platges i dels itineraris marcats per a l'entrada i eixida, a més de col·laborar amb els ajuntaments i notificar les incidències a la Policia Local. En cas de produir-se una emergència contactaran amb el 112 i informaran diàriament, i quan així se'ls requerisca, sobre grau d'ocupació i incidències a la platja que els siga assignada.

- Preocupar-se d'informar sobre l'ús de calçat, l'ús adequat de les instal·lacions, que els usuaris utilitzen cendrers individuals, o sobre la prohibició de l'ús de matalassets, pilotes o jocs de pales.

Torns

Treballaran en dos torns de 6 i 7 persones, dos dies i descansaran altres dos. La seua jornada laboral a les platges començarà a les 10h i finalitzarà a les 20h i el seu contracte durarà fins al 7 de setembre, amb un el salari d'uns 1.385 euros bruts al mes, més la liquidació i la part proporcional d'extres i vacances.

Te puede interesar
Lo más visto