Temperatures de fins a 40 graus en la Comunitat

El litoral valencià s'enfronta a uns dies molt calorosos en la seua entrada al mes de juliol

General 02 de julio de 2020 ROCÍO DOÑATE
nueva-ola-de-calor-o-lo-normal-en-verano-la-ciencia-y-el-tiempo-dictan-sentencia

Segons la previsió de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) la Comunitat Valenciana podria arribar a superar els 40 °C en zones de l'interior i prelitoral. Aquestes altes temperatures seran més apreciables a Alacant i València. No solament hi haurà calor, sinó que a més a Castelló podria donar-se algun ruixat ocasional i aïllat al llarg de la vesprada. 

Així doncs, la Aemet preveu per a avui a Castelló cels clars amb núvols i probabilitat d'algun plugim intermitent. Les temperatures es contempla que oscil·laran entre els 22° i els 30° graus centígrads.

Rècord de calor a la Comunitat 

La localitat valenciana Xàtiva ha batut el rècord per registrar la temperatura més alta en el que va d'any en tot el país. L'onada de calor va disparar els termòmetres de Xàtiva arribant a aconseguir els 42,4 °C, segons dades oferides per la Aemet. 

Eb2aUu4WkAAAJ-Z

Font: Aemet Comunitat Valenciana

Que se superen els 42 °C en aquesta localitat no és una cosa aïllada, sinó que en els últims 30 anys ha passat en 47 ocasions. Així mateix, han arribat a sobrepassar els 45 °C en cinc vegades al llarg dels anys. 

Al llarg de la jornada d'avui s'espera que les temperatures baixen lleugerament, podent-se superar en alguns llocs interiors els 36 °C. A més, la Generalitat ha decretat per a avui un nivell alt de preemergència per risc d'incendis forestals en la major part de la província de València i en la meitat nord d'Alacant. A Castelló serà sota aquest nivell.

Te puede interesar
Lo más visto