L’entrega del Gaiater de l’Any 2024 a la Diputació Provincial de Castelló ha estat un esdeveniment que ha reunit fervor i tradició

S’ha atorgat el guardó a la Real Confraria de la Verge del Lledó

Festes 06 de marzo de 2024 Redacció Redacció
IMG_5060

La elecció de la confraria com a mereixedora d’aquest reconeixement es deu al seu paper destacat com un dels principals símbols de la ciutat de Castelló, representant el fervor i l’afecte de tots els castellonencs. Aquest any, la distinció cobra un significat especial en commemorar-se el centenari de la coronació de la Verge del Lledó, patrona de Castelló.

El vicepresident i portaveu del govern provincial, Héctor Folgado, va participar en l’entrega del guardó i va destacar la importància de l’esdeveniment, ressaltant la conjunció de dos elements clau que il·luminen Castelló: la Gaiata, evocant la fundació del poble, i la llum de la Verge del Lledó, que omple la ciutat de fe i esperança en el seu patronatge especial.

Folgado també va destacar el lloc on es va dur a terme l’esdeveniment, recordant que recentment el Consell de la Generalitat va declarar la desfilada de Gaiates com a Bé d’Interés Cultural. A més, va ressaltar el valor del premi, assenyalant que rebre el guardó de Gaiater de l’Any és el més gran homenatge possible per a una persona o entitat, sent la màxima distinció festiva de Castelló.

El diputat provincial va agrair a la Gestora de Gaiates de Castelló per permetre’ls acompanyar-los en esdeveniments com aquest, reafirmant el seu compromís amb la tradició i la cultura festiva de la ciutat.

Te puede interesar
Lo más visto