Castelló rendix tribut a na Violant d’Hongria

Maria Rodriguez protagonitza enguany a la dona de Jaume I

Festes 08 de marzo de 2024 Redacció Redacció
IMG_5097

Les festes de la Magdalena proposen en el seu calendari actes variats per a tots els públics. El passat dimarts, va ser el torn de l’homenatge a Na Violant d’Hongria, que com dicta la tradició, va estar a càrrec de la Germandat dels Cavallers de la Conquesta.

Maria Rodríguez va posar enguany el paper del personatge en una desfilada que va partir des de la estatua de jaume I el Conqueridor fins al bust de na Violant d’Hongria. Allí, va començar l’acte de lectura de poemes i la jove va procedir a la ofrena de corona de laurel i la rosa de les dones de companya.

Com a novetat, la seccio de la germandat de cavallers, la Ordre Bellatora, es va estrenar en aquest acte, on representa el colectiu de dones que van lluitar en la defensa dels territoris en els segles XII i XIII.

Així, aquest acte va tindre gran participació i multitud de socis de la entitat, acompanyades del prohom, Héctor Prades.

Dins del nostre diari Castelló24, podreu trobar tota la informació i un accés directe al vídeo complet d'aquesta celebració.

Te puede interesar
Lo más visto