Castelló ha despertat al ritme de ‘Tro de Bac’ amb més de 13.000 artificis

Això ha estat possible gràcies a la col·laboració d'unes 150 persones dels Dimonis de la Plana, la Colla Xaloc i la Gaiata 7 Cor de la Ciutat

Festes 08 de marzo de 2024 Redacció Redacció
IMG_5098

Aquests són els qui han disparat la ‘II Despertà amb Tro de Bac’ pels carrers del centre de la ciutat. En aquesta edició, es va comptar amb la presència de la regidora de Festes, Noelia Selma, la Reina de les festes, Lourdes Climent, i algunes dames de la seva Cort d'Honor. El recorregut va començar a la plaça de la Independència (La Farola), passant per diferents carrers fins arribar a la plaça Major.

Aquestes tres entitats estan catalogades com a Grup Consumidor Reconegut com a Expert (GCRE) i compten amb un permís especial del Ministeri de Transició Ecològica per a fer servir aquest artifici pirotècnic, conegut com a “tro de Bac”. Es van llançar un total de 13.000 artificis, tots sota la certificació GCRE. Després de la ‘Despertà’, el Patronat de Turisme va oferir als participants un almorzar de ximos i pilotas de frare a la carpa de la Gaiata 7, situada a la plaça Cardona Vives.

Noelia Selma va destacar que el ‘Tro de Bac’ ha tornat a sonar en la ‘Despertà’ de Castelló per segon any consecutiu, amb el suport de l'Ajuntament, en un esforç per a recuperar la importància històrica de les festes en la pirotècnia local. Per la seva banda, la regidora de Turisme, Arantxa Miralles, va subratllar la importància de conservar les costums locals per a preservar la identitat cultural i potenciar l'atractiu turístic de Castelló, promovent espectacles tradicionals com aquest.

Te puede interesar
Lo más visto
1000x667MUSEOS8

Castelló celebra el Dia Internacional dels Museus

Redacció
Cultura 17 de mayo de 2024

El dissabte 18 de maig, els Museus de Castelló, com l'Espai d'Art Contemporani, acullen activitats dirigides a tots els públics des de les 10.00 hores. Durant la jornada es realitzaran visites guiades, activitats familiars, intervencions musicals i tallers