La alcaldesa de Castellón, Begoña Carrasco, ha celebrado la instalación del "Monument al Peregrí" en l'Avinguda del Mar

Aquest ha estat donat per l'Associació Amics de la Ruta Jacobea "Ultreia"

General 13 de marzo de 2024 Redacció Redacció
IMG_5171

Va destacar que aquest monument representa un avanç cap a l'objectiu de convertir Castelló en un gran museu a l'aire lliure, responent a la demanda dels ciutadans de tenir cultura accessible als carrers.

Carrasco va fer èmfasi en la importància de protegir i posar en valor aquest patrimoni, destacant el compromís de dues dècades per senyalitzar el Camí de Santiago des de Castelló. L'escultura, que pesa 1.300 quilos, compta amb inscripcions indicadores de la distància a Santiago i el lema "Camí de Castelló".

Aquest monument és el primer d'una sèrie que l'associació instal·larà al llarg dels 164 quilòmetres que recorre el Camí de Santiago per la província de Castelló. Francisco Miguel Melgar, president de l'Associació "Ultreia", va recordar l'aniversari de l'associació i va retre homenatge al fundador, el Dr. Javier Vicente Queralt, la visió i voluntat del qual van fer possible aquest projecte.

La instal·lació del monument va ser possible gràcies a la col·laboració i gestions de l'Ajuntament de Castelló a través del MUCC. Aquest gest simbolitza el compromís de la ciutat amb la seva història i el seu patrimoni cultural, reforçant la seva identitat i atractiu turístic.

Te puede interesar
Lo más visto