Pasqua a Castelló: les 70 activitats desgranades ací

Se celebraran els tradicionals actes religiosos i altres activitats d'oci per a tota la família

Cultura 20 de marzo de 2024 Redacció Redacció
Carrasco presentación Semana Santa 3. jpg

Hui s'hi ha presentat la programació de Setmana Santa i Pasqua 2024 a la ciutat de Castelló. Una Setmana Santa que arribarà i es viurà en tots els barris i districtes de la ciutat, així ho ha anunciat l'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco. Es tracta d'activitats agendades entre el divendres 22 de març i el dilluns 8 d'abril. Així, Carrasco ha indicat que “podrem gaudir d'una Setmana Santa religiosa, que és festa d'Interés Turístic Provincial.

En la roda de premsa també li acompanyaven la regidora de Turisme, Arantxa Miralles; regidora de Cultura, María España; regidor de Joventut, Cristian Ramírez; regidor de Barris, Paco Cabañero, i la tinenta d'alcalde del Grau, Ester Giner.

Miralles ha mostrat la programació referida als oficis religiosos propis d'estes dates, destacant la labor d'entitats com la la 'Capilla de la Purísima Sangre', la 'Hermandad de Paz y Caridad', 'Santa María Magdalena' i el 'Cristo de Medinaceli'.

La regidora de turisme ha avançat també la realització de visites guiades “Essència de Castelló”, “Ruta de la Ceràmica”, o “La marjal amb bici”. Estes activitats es complementen a les que de manera habitual oferix Espai Jove realitzades en el Casal Jove del Grau entre les quals destaquen: jocs de taula, balls, partits de bàdminton, cinema, ‘gimcana’ fotogràfica o el concert ‘Tetuan Pasqua Fest’. També ha explicat María España, regidora de cultura que les visites guiades com la del Fadrí o Refugi Antiaeri estaran operatives ja que durant estes dates reben centenars de visites.

Arribat el torn del regidor de Barris, Paco Cabañero, assegurat que la programació s'estén per tota la ciutat: “després de l'èxit de les activitats efectuades en els barris en el passat nadal, volem continuar apostant pels barris de la nostra ciutat”. Es tracta de tallers d'elaboració de mones de Pasqua amb la finalitat de conciliar la família en una activitat lúdica i culinària.

Estan programats 4 tallers, de la manera següent: el dijous 4 d'abril, es realitzaran dos tallers a la Urbanització del Racó de la Torreta i en el Bulevard Blasco Ibáñez. I l'endemà, dissabte 5 d'abril, seran al Parc del Riu Nil, en la zona de Sensal i a la Urbanització “Les Galeres”, en el Districte Oest.


Per part seua, Ester Giner, tinent alcalde del Grau ha destacat dies “les actuacions musicals de ‘Món Màgic’ i ‘Cantajuegos’ els dies 29 i 30 de març respectivament”. També s'han programat tallers infantils i inflables per als dies 2 i 3 d'abril en la plaça Josefina López.

Cal destacar que el districte marítim de la ciutat també compta amb una programació religiosa en la Parròquia Sant de Pere amb les seues processons del Divendres de Dolors, Diumenge de Rams o la de la Trobada del diumenge de Pasqua, entre altres actes.

SETMANA SANTA:

Guia de Actos Semana Santa 2024 WEB2_page-0002Guia de Actos Semana Santa 2024 WEB2_page-0003Guia de Actos Semana Santa 2024 WEB2_page-0004

PASCUA:

Pascua en Castellón_page-0002Pascua en Castellón_page-0003Pascua en Castellón_page-0004Pascua en Castellón_page-0005Pascua en Castellón_page-0006Pascua en Castellón_page-0007Pascua en Castellón_page-0008

Te puede interesar
Lo más visto