El Consell Valencià d'Universitats dóna el vistiplau a la reducció d'un 5% de les taxes en les carreres de major cost econòmic

Carolina Pascual informa de l'augment de 4 milions d'euros en les Beques salari lligades a la renda i en les Beques per a la realització d'estudis universitaris

Educació 02 de julio de 2020 María Sáez
IMG-20200702-WA0001

El Ple del Consell Valencià d'Universitats i de Formació Superior ha donat el vistiplau a la reducció d'un 5 per cent de les taxes en les carreres amb preus més alts.

El consell s'ha reunit per videoconferència i ha sigut presidit per la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, la secretària autonòmica d'Universitats i Recerca, Carmen Bevià, la directora general d'Universitats, Pilar Ezpeleta, el director de la AVAP, Javier Oliver, a més del director del ISECV, Manel García, les rectores i rectors de les universitats públiques valencianes, presidentes i presidents dels Consells Socials, el president del Comité Econòmic i Social, així com representants d'estudiants.

La Conferència General de Política Universitària, celebrat el mes de juny passat va aprovar, a proposta del Ministeri d'Universitats, una baixada en les taxes per a, en el termini de 3 anys, aconseguir els nivells del curs 2011/2012.

La consellera d'Universitats, Carolina Pascual, ha proposat una «baixada gradual i enguany s'ha aplicat aquesta rebaixa del 5 per cent a aquelles carreres amb un grau d'experimentalitat més alt, que eren aquelles que tenen les taxes més cares» i el consell ha donat el vistiplau.

A més, Carolina Pascual ha explicat que en breu es reprendran els treballs de la taula d'experts per al finançament de les universitats públiques, que continuaran treballant en una proposta per a un finançament de les universitats públiques valencianes de caràcter pluriennal, sostenible i amb criteris objectius.

També ha informat del la inversió destinada a les Beques salari lligades a la renda i en les Beques per a la realització d'estudis universitaris per a exempció de taxes s'incrementarà en un 25%. Ha explicat que «s'injectaran 4 milions addicionals a aquestes dues convocatòries, que eixiran el mes de juliol».

Igualment, en l'apartat de Ciència i Investigació, la consellera ha apuntat que les convocatòries s'han flexibilitzat, quant a terminis i plurianualitat, amb la finalitat d'adaptar aquestes ajudes a la realitat del treball investigador.

Durant el consell també s'han presentat els informes de la direcció de l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana, de l'Agència per a l'Avaluació, Acreditació i Prospectiva, de la Direcció General d'Universitats i de la Secretaria Autonòmica d'Universitats i Recerca.

Te puede interesar
Lo más visto