La falta de Pressupostos Generals de l'Estat afecta a la província de Castelló

Marta Barrachina, va expressar la seua preocupació per la falta de nous Pressupostos Generals de l'Estat durant una compareixença davant els mitjans de comunicació

Economía 21 de marzo de 2024 Redacció Redacció
IMG_5291

Barrachina va lamentar la absència de nous pressupostos, la qual cosa implica la congelació de la despesa i la inversió, afectant considerablement les comunitats.

La falta d'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat per a l'exercici actual deixa en incertesa la província de Castelló, ja que l'últim pressupost havia experimentat una disminució del 14% en 2023. Barrachina va assenyalar que això genera preocupació, ja que hi ha múltiples demandes i inversions pendents que podrien quedar en l'aire.

La presidenta va expressar la seua preocupació per la congelació de la inversió i la incertesa sobre com i quan arribarà el diner promès, la qual cosa podria portar a una situació d'inestabilitat per als ajuntaments. A més, va destacar que la falta de pressupostos implica no rebre els 205 milions d'euros corresponents al fons transitori de nivellació promesos pel president Pedro Sánchez.

Barrachina també va lamentar que la falta de pressupostos afecte negativament a sectors clau de la província, com l'agricultura, la ceràmica i el transport, entre altres. A més, va expressar la seua preocupació per la falta de respostes a les sol·licituds de reunió amb els ministres d'Indústria i Transport.

La presidenta va anunciar que seguirà reclamant per escrit reunions amb els diferents ministeris per exigir que el Govern d'Espanya compleixi amb la província de Castelló. També va expressar la seua preocupació per la falta d'inversions necessàries per a projectes importants a la província, com la regeneració de la costa, el Parador de Morella i la prolongació de l'A7 al nord.

Te puede interesar
Lo más visto