Així és la nova moneda de 2€ de la Policia Nacional

La Policia Nacional es convertix en el primer cos policial espanyol a comptar amb una moneda de dos euros

General 22 de marzo de 2024 Redacció Redacció
MONEDA POLICIA

El director general de la Policia, Francisco Pardo Piqueras, i la presidenta de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre-Real Casa de la Moneda, María Isabel Valldecabres Ortiz, han presentat hui la moneda de dos euros commemorativa del 200 aniversari de la creació de la Policia Nacional.

La Policia Nacional es convertix en el primer cos policial espanyol a comptar amb una moneda de dos euros de curs legal, és a dir, que igual que la resta de monedes del nostre país, pot ser utilitzada en qualsevol transacció econòmica de la zona euro. Cal destacar que, segons dades de la mateixa Unió Europea, més de 341 milions de persones usen l'euro cada dia, la qual cosa la convertix en la segona moneda més utilitzada del món.

La nova moneda encunyada per la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre apareix amb l'escut oficial del Cos i, sobre ell, una llegenda circular en la qual pot llegir-se “POLICIA NACIONAL 1824-2024”. Així ho arreplega en el Butlletí Oficial de l'Estat en la seua edició del 7 de novembre de 2023. En la part inferior de l'emblema apareix la llegenda “ESPAÑA”, també en sentit circular i en majúscules, tot això envoltat per les dotze estreles de la Unió Europea, situades en la zona circular exterior de la moneda.

Com a curiositat, es pot destacar que va ser en 2005 quan va aparéixer la primera moneda de dos euros commemorativa emesa exclusivament per Espanya i es va dedicar a l'IV centenari de la primera edició de «El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha».

Te puede interesar
Lo más visto