El Ajuntament de Vila-real presenta el primer Pla municipal ètic de control i gestió de colònies felines urbanes

Aquest serà liderat per la regidora de Benestar Animal, Ana Torres

General 25 de marzo de 2024 Redacció Redacció
IMG_5348

Aquest document busca garantir el benestar animal, la convivència i la salubritat pública en regular la creació i gestió adequada d'aquestes colònies. El pla estableix condicions per a la ubicació, alimentació i control dels animals a través de programes CER (Captura, Esterilització i Retorn), en compliment de la Llei de Benestar Animal.

Ana Torres explica que aquest pla aborda tres grans àrees: el benestar dels gats comunitaris, la resolució de conflictes veïnals i la prevenció de problemes de salubritat pública. S'estableix l'obligatorietat de registrar-se com a voluntari/alimentador i mantenir un registre d'alimentació de cada nucli de gats comunitaris, amb alimentació exclusivament seca durant certes hores i en punts específics. A més, es requereix mantenir netes les colònies i participar en formacions especialitzades per obtenir l'acreditació com a alimentador, que pot ser sol·licitada per la Policia Local.

El pla també estableix requisits i procediments per autoritzar una colònia, així com la prohibició d'ubicar-les en certs llocs com centres educatius o sanitaris. L'Ajuntament s'encarregarà d'elaborar un registre i mapa de les colònies existents, inspeccionar els nuclis i formar i acreditar al voluntariat, entre altres mesures.

Te puede interesar
Lo más visto