La Diputació Provincial de Castelló ha dut a terme una important millora en l'accés al castell de Pulpís

Això s'ha realitzat amb l'objectiu de potenciar les seues capacitats com a reclam turístic i preservar el seu valor com a Bé d'Interés Cultural

General 28 de marzo de 2024 Redacció Redacció
IMG_5397

Segons va explicar el diputat de Cultura, Alejandro Clausell, aquesta actuació ha permés construir un accés que facilitarà futures intervencions en l'entorn i en el propi monument, ja que anteriorment l'únic accés disponible era a peu.

Les obres, amb un pressupost de 126.124,06 euros, han inclòs el desbrossament i la neteja d'arbres i matolls a la zona, millorant així la visibilitat del castell i condicionant el camí. S'han excavat trinxeres i realitzat una cimentació adequada, ja que l'accés anterior estava en males condicions, dificultant l'accessibilitat per als turistes.

El nou camí recorre el lateral dret del castell fins a la base de la muralla islàmica i culmina en l'accés principal original de la fortificació. Aquestes obres facilitaran l'entrada de visitants al castell militar, situat en la muntanya de Santa Magdalena de Pulpís, en el Parc Nacional de la Serra d'Irta.

Clausell va destacar el compromís de la Diputació de Castelló amb la recuperació, conservació i millora del patrimoni dels municipis de la província, convertint cada recurs en generador de riquesa i ocupació. Va ressaltar l'aposta per la recuperació del llegat cultural dels 135 municipis i va subratllar que la millora de l'accés al castell de Pulpís reflecteix aquest compromís.

El diputat va assenyalar que gràcies a aquesta reforma, més persones podran accedir al recinte medieval i gaudir d'una de les fortificacions més significatives de la comarca del Baix Maestrat. Va destacar el desig de donar a conèixer aquest tresor als turistes i residents de la província, i va assegurar que la Diputació continuarà treballant per protegir i conservar el patrimoni històric de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto