La "tamborà" de Setmana Santa a Benicàssim demostra que és molt més que un esdeveniment religiós

Aquesta celebració destaca com una manifestació cultural arrelada en la tradició local que atrau visitants de tota la província

Festes 29 de marzo de 2024 Redacció Redacció
IMG_5419

Amb més de 200 tambors participants, el so atronador dels tambors ressona als carrers, creant una atmosfera carregada d'emoció i solemnitat. La participació de vuit cofradies provinents de diverses parts de Castelló enriqueix encara més aquesta celebració, mostrant la diversitat i la unitat entorn de la devoció compartida per la Setmana Santa.

El desfilament de les cofradies fins a la parròquia de Sant Tomàs de Villanueva és un espectacle impressionant, on cada grup mostra la seua destresa i fervor en el maneig dels tambors. L'exhibició final davant de l'església és un moment de comunió i respecte, on es fusionen la fe i la cultura en un acte de profund significat espiritual. Aquesta "tamborà" precedeix la processó del Divendres Sant, un dels moments més solemnes de la Setmana Santa, on les imatges religioses desfilen pels carrers en un ambient de recolliment i devoció.

És una oportunitat per reflexionar sobre la passió i la mort de Jesús, així com per rendir homenatge al Sant Soterrament d'una manera que transcendeix el purament religiós i es converteix en una experiència cultural i espiritual única.

Te puede interesar
Lo más visto