L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) d'Onda ha tingut un paper fonamental en l'atenció i gestió aquest 2023

Ha oferit 931 consultes durant l'any, segons revela el seu informe d'actuacions

General 31 de marzo de 2024 Redacció Redacció
IMG_5443

La majoria d'aquestes consultes estaven relacionades amb sol·licituds d'informació i reclamacions, destacant problemes amb companyies telefòniques, empreses d'energia, assegurances i entitats bancàries. A més de la seva tasca d'atenció, l'OMIC ha realitzat accions formatives sobre comerç electrònic, especialment dirigides a compres integrades en videojocs, destinades a estudiants de 5é i 6é de primària, així com de 1r i 2n d'ESO en diversos centres escolars locals.

María Baila, regidora de Comerç, va destacar la confiança dipositada pels ondins en aquest servei municipal per exercir els seus drets com a consumidors. L'atenció presencial es realitza en horaris específics durant la setmana. L'OMIC empra la mediació com a tècnica de resolució de conflictes, enviant comunicacions a les empreses implicades per informar sobre els problemes plantejats pels consumidors.

Si no s'arriba a un acord, s'ofereix informació sobre altres vies de resolució del conflicte, com les Administracions competents de Consum, Juntes Arbitrals o Jutjats i Tribunals de Justícia.

Te puede interesar
Lo más visto