Troba ací els més de 130 actes organitzats amb motiu del Centenari de la Coronació de la Patrona de Castelló

La Real Confraria del Lledó ha organitzat diferents actes en honor a la Mare de Déu del Lledó

Festes 03 de abril de 2024 Redacció Redacció
centenraio lledo presentacion

En total, des de dissabte que ve 6 d'abril i fins al 25 de maig, esta programació arreplega més de 130 actes. Entre ells trobem, a més dels actes religiosos, concerts, exposicions o activitats infantils, entre altres.

En l'acte celebrat amb motiu de la presentació de la programació del Primer Centenari de la Coronació Canònica de la Mare de Déu del Lledó han sigut presents, Begoña Carrasco, alcaldessa de Castelló, la regidora de Festes i Ermites, Noelia Selma, el Perot 2024 i regidor d'Agricultura, Vicent Sales, el prior de la Cofradia, Miguel Abril; el prior Emèrit, Ignacio Pérez d'Heredia; Joaquin Guillamón, prior de la Basílica del Lledó; Jesús Lumbreras, president de la Real Confraria del Lledó, així com la Reina de les festes infantil, Vega Torrejón i altres càrrecs de la Confraria, com la Junta de Cambreres, amb la seua presidenta Lledó Querol, així com representants d'altres confraries de la ciutat i del “món de la festa”, entre altres.

Carrasco durant la seua intervenció ha afirmat que “dir ‘Lledó’ és parlar d'un sentiment. D'alguna cosa que traspassa l'ànima de cadascun de nosaltres cada vegada que ens acostem a la seua basílica”. 

Enguany, el càrrec de Perot recau en el regidor d'Agricultura, Vicent Sales, i qui representa a l'Ajuntament com a clavari en este Centenari és la pròpia alcaldessa, Begoña Carrasco. “Un càrrec, el de clavariesa, que representa tot un honor, gran alegria i responsabilitat per a mi. Ja que en ell estan també representats els veïns i veïnes de Castelló”, ha afirmat.


Més de 130 actes programats

Així, a més de les visites de la imatge de la Patrona a les diferents parròquies de la ciutat, destaquen actes com el trasllat de la Verge des de la seua Basílica i fins a la ciutat, amb una primera parada en la Capella de la Puríssima Sang, que tindrà lloc el dissabte 13 d'abril a partir de les 12 h del migdia. Eixa mateixa vesprada tindrà lloc el trasllat de la imatge de Lledonera fins al Grau, on romandrà fins al diumenge 14 d'abril.

centenario 1centenario 2centenario 3centenario 4centenario 5centenario 6centenario 7centenario 8centenario 9centenario 10centenario 11centenario 12centenario 13centenario 14centenario 15centenario 16centenario 17centenario 18centenario 19centenario 20centenario 21centenario 22centenario 23centenario 24centenario 25centenario 26centenario 27centenario 28centenario 29

Te puede interesar
Lo más visto