El Hospital General de Castellón ha donat un pas important en l'atenció a pacients amb trastorn de l'espectre autista (TEA)

Això ho han aconseguit gràcies a incorporar pictogrames en la consulta de neuropediatria

Sanitat 03 de abril de 2024 Redacció Redacció
95891755-e6db-4327-a31c-998074094aa9

Aquests pictogrames estan dissenyats per ajudar a trencar barreres en la comunicació i millorar la qualitat assistencial, reduint l'estrès associat a la visita a l'especialista. S'han creat làmines amb pictogrames que representen les escenes mèdiques més comunes a la consulta, com ara anàlisis de sang, presa de tensió i espera a la sala d'espera, entre altres procediments.

Aquest projecte forma part d'un esforç més ampli de l'hospital anomenat "Sistemes Augmentatius i Alternatius de Comunicació", que busca implementar aquests sistemes en altres serveis i unitats. Aquests sistemes estan dissenyats per ajudar a persones amb dificultats per comunicar-se verbalment, utilitzant eines com símbols, imatges o contingut audiovisual.

El objectiu és crear un entorn sanitari més inclusiu, no només per a pacients amb TEA, sinó també per a persones amb altres discapacitats o condicions mèdiques complexes. El projecte inclou la formació del personal sanitari en l'ús d'aquests sistemes i la sensibilització sobre la importància de la inclusió i accessibilitat en l'entorn hospitalari.

Te puede interesar
Lo más visto