La Reial Confraria del Lledó ha presentat el mantell del Centenari a l'Ajuntament de Castelló

Això ha marcat així l'inici dels actes commemoratius del centenari de la històrica Coronació Canònica de la Patrona en 1924

Cultura 06 de abril de 2024 Redacció Redacció
IMG_5568

L'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, juntament amb altres figures destacades, va estar present en aquest significatiu esdeveniment. El mantell, també conegut com a mantell "del poble", va ser confeccionat pel prestigiós artesà bordador sevillà José Antonio Grande de León, gràcies a les contribucions de la comunitat local.Begoña Carrasco va expressar el seu entusiasme per l'inici de la programació del Centenari, destacant la importància simbòlica de la presentació del mantell, que serà usat per la Mare de Déu en un esdeveniment proper.

Va descriure el mantell com una mostra de l'afecte i devoció dels castellonencs cap a la seva patrona, destacant la col·laboració de nombroses persones que van fer possible la seva creació.El mantell, d'estil neobarroc i bordat en or sobre tissú de plata, va ser elaborat al taller sevillà de José Antonio Grande de León, conegut pel seu treball amb les principals confraries de Sevilla. Adaptat a l'estil de la Mare de Déu del Lledó i la seva Confraria, representa una peça única que ressalta la devoció de la comunitat cap a la seva patrona.

L'alcaldessa també va mencionar la varietat d'activitats programades per honorar la Mare de Déu del Lledó, que inclouen esdeveniments religiosos, culturals i d'entreteniment per a tota la comunitat. Va concloure destacant l'esperit d'orgull i devoció cap a la patrona, augurant una edició històrica de les festivitats en el seu honor.

Te puede interesar
Lo más visto